tiistai 22. syyskuuta 2015

Asentajan opinnot: Tehtävä 6. Auton osat.

Tehtävänä esittää määrätyt auton osat.
1.Moottori: Kuvassa Bmw:n m60b30 DOHC V8 bensamoottori. Teho 215 hevosvoimaa, vääntö 290nm.
2.Vaihteisto: Asiakkaan auto Focus 2003 ja hieman huono kuva vaihelaatikosta alhaaltapäin. Etuvetoautoissa vaihelaatikko kiinnittyy moottorin kylkeen, manuaali.
3. Ohjauslaitteet: Kuvassa ohjauspyörä, kytkin-, jarru, ja kaasupoljin, sekä vaihdekeppi.


4. Jarrut; Kuvassa levyjarru.

5. Pyörät: Ostin aikoinani e32 bemariin BBS RC 17"x8" vanteet. Renkaiden profiilia en muista, mutta aika matalalla profiililla on menty.
6. Akku: Kuvassa hopea-kalsium-akku autoon. Bilteman valikoimaa näyttäisi olevan. 12Voltin jännite, 55 amppeerituntia.
7.Pakoputkisto: Kuvassa Ford Focuksen pakoputki ja katalysaattori. 
8. Kojetaulu: Palataan ensimmäiseen kuvaan, Mazdan kojetaulu näkyy ratin takana ja kuvassa muutenkin. 


Asentajan opinnot, tehtävä 5. Ajoonlähtötarkistus

Ennen kuin hyppää auton rattiin ja liikenteeseen: erityisesti jos auto on sinulle vieras, eli laina-, vuokra- tai työauto tulisi suorittaa ajoonlähtötarkistus.
1.Tarkasta, että moottoriöljyä on riittävästi. Moottorin tulee olla sammutettuna, jotta öljy seisoo öljypohjassa, eikä ole kiertämässä moottorin öljykierrossa. Moottoriöljyn mittatikku löytyy konetilasta. Tarkemman sijainnin voi tarkastaa auton ohjekirjasta. Moottoriöljyn pinnan tulee olla tikussa ala- ja ylärajan välissä. Mielellään vähintään yli puolenvälin. Jos moottoriöljyä on liikaa, moottori pyrkii huohottamaan ylimääräisen öljyn huohotuslinjoja pitkin ulos, tai mahdollisesti sieltä mistä se helpoimmin pääsee ulos. Eli riskinä etenkin vanhoissa autoissa ja etenkin talvella on, että moottoriöljy pyrkii ulos esimerkiksi kampiakselin tiivisteen lävitse rikkoen tiivisteen.
2.Tarkasta, että jäähdytinnestettä on riittävästi. Jäähdytinnesteen vaje voi aiheuttaa auton moottorin ylikuumenemisen ja aiheuttaa moottoririkon riskin. Tähänkin on ohje käyttöohjekirjassa. Joissain autoissa on erillinen paisuntasäiliö, josta pinnan voi tarkistaa. Jäähdytin imee nestettä paisuntasäiliöstä, jos sitä on liian vähän, ja huohottaa ylimääräisen nesteen paisuntasäiliöön. ÄLÄ AVAA JÄÄHDYTTIMEN KORKKIA MOOTTORIN OLLESSA LÄMMIN. Jos moottori on lämmin, ja korkin avaa -voi jäähdytinneste lentää paineen takia ulos jäähdyttimestä ja jos nestettä joutuu silmiin, se voi viedä näkökyvyn lopullisesti. Vaikka jäähdyttimessä olisi pelkkää vettä, niin kuuma vesi on luonnollisesti myös vaarallista.
3.Tarkasta jarrunesteen määrä. Jarrut ovat tärkeä osa hallintalaitteistoa, jos jarrunestettä on liian vähän, se on todennäköisesti päässyt mekaanisen vian takia katoamaan jonnekkin, ja voi aiheuttaa jarrujen toimimattomuuden! Jarrunestesäiliö löytyy myös konetilasta ja siinä on yleensä ala- ja ylämerkki.
4.Tarkasta kytkinnesteen määrä. Kytkinneste on useimmiten samassa järjestelmässä jarrunesteen kanssa ja samaa ainetta, eli sama säiliö. Kytkinnesteelle voi olla myös oma säiliönsä, eli tarkasta ohjekirjasta.
5.Tarkasta ohjaustehostimen nesteen määrä. Säiliön sijainti löytyy ohjekirjasta. Liian vähäinen neste voi aiheuttaa ohjaustehostimen rikkoontumisen ja vähentää ohjaustehostimen tehoa, jolloin rattia on raskaampi kääntää erityisesti liikkeelle lähdettäessä.
6.Tarkasta pesulaitteen nesteen määrä. Kesäisin voidaan käyttää myös vettä, jos kunnollista pesunestettä ei ole saatavilla. Talvella tulee ehdottomasti käyttää tarpeeksi vahvaa pesunesteseosta, jottei neste jäädy muovisiin linjoihin ja pääse vaurioittamaan linjoja/pesuria.
7.Tarkasta renkaiden kunto. Tarkasta, ettei renkaissa ole ylimääräisiä pahkuroita sivuissa ja, että renkaan urasyvyydet ovat vähintään Suomen lainsäädännön mukaiset. Tarkista myös, ettei renkaassa ole esimerkiksi teräviä kappaleita kiinni, jotta rengas ei pääse rikkoontumaan ajon aikana!
8.Tarkista rengaspaineet. Rengaspaineet voidaan tarkistaa rengaspainemittaria käyttäen kiinnittämällä painemittari auton pyörän venttiiliin. Painemittari kiinnitetään ilmakompressoriin ja sillä voidaan lisätä tai vähentää ilmanpainetta renkaan sisällä. Oikeat rengaspaineet löytyvät ohjekirjasta ja usein myös kuskin oven aukaistaessa auton B-pilariin kiinnitetystä tarrasta tai laatasta. Ota huomioon, että kuljetettaessa raskaita lasteja rengaspaineet tulee olla erit kuin normaalisti. Rengaspaineet vaikuttavat renkaiden käyttäytymiseen, iskunvaimennukseen ja polttoaineenkulutukseen.
9.Tarkista auton kori päällisin puolin. Tarkista, ettei autossa ole mikään korin osa irtoamassa esimerkiksi kiinnitysten löystymisen takia (esim. roiskeläpissä ja puskureissa). Tarkista myös, ettei auton keulan osiin ole tullut vaarallisia teräviä kulmia, jotka voivat vahingoittaa muita liikenteenkäyttäjiä tai auton pyöriä. Tarkasta, että ovet ovat kiinni, eivätkä näin pääse aukeamaan ajon aikana.
10.Tarkasta auton asiakirjat. Tarkasta, että auto on liikennekäytössä, liikennevero on maksettu, määräaikaiskatsastus on suoritettu ja auton vakuutus on kunnossa. Näin vältytään mielipahalta/sakoilta/taloudellisilta tappioilta ja tiedetään, että auto on liikennekäyttökunnossa.
11.Tarkasta, onko autossa ensiapulaukku, sekä varoituskolmio. Nämä voivat todella tulla tarpeeseen onnettomuuden tai muun vastoinkäymisen sattuessa tien päällä. Nämä löytyvät yleensä auton tavaratilasta.
12.Tarkasta, että autossa on polttoainetta. Helppo tarkistaa polttoainemittarista. Tarkkaile myös, että liikkuuko polttoainemittarin viisari pitkään ajaessa mihinkään suuntaan. Polttoaineen loppuminen voi pysäyttää auton paikkaan, jonne et ole suunnitellut. Jos tämä tapahtuu risteysalueella, niin se on VAARATILANNE.
13.Tarkasta, että auton sähkölaitteet toimivat. Esimerkiksi lasinpyyhkijät, sähköiset hallintalaitteet.
14.Tarkasta, että auton valot ja suunta- sekä hätävilkut toimivat. Tarkistaessa kannattaa hyödyntää erilaisia valokatkaisijoita ja jarrupoljinta. Yksin tarkastaessa voi käyttää apuna tausta- ja sivupeilejä sekä jotain heijastavaa pintaa. Muista tarkastaa myös seisontavalot ja pitkät ajovalot, sumuvalot.

Tarkasta myös, ettei auton sisätiloissa ole ajoa haittaavia tekijöitä. Esimerkiksi näköesteitä, hallintalaitteiden käyttöä haittaavia asioita. Tarkasta erityisesti kuskin jalkatila, jos siellä on ylimääräistä sälää, niin hallintalaitteiden käyttö voi estyä ja aiheuttaa onnettomuuden.

Asentajan opinnot: Tehtävä 3. Työkalut

Tässä tehtävässä esittelen henkilökohtaisen työkalusarjani perustyökalut. Tai itseasiassa tässä on kuva luokkatoverin pakista. PIDÄ TYÖKALUT JÄRJESTYKSESSÄ.
1. Ison räikkävääntimen pitkät hylsyt. Tarkoitettu kuusikulmakantaisten pulttien ja muttereiden kiristämiseen ja löysäämiseen/kiinnittämiseen ja irroittamiseen. Rivin jatkona myös tulppa-avain, joka on tarkoitettu sytytystulppien irroittamiseen ja kiinnittämiseen.
2.Pienen räikävääntimen pitkät hylsyt.
3.Ison ja pienen räikän lyhyet hylsyt tähtikantaisille kiinnikkeille. Tähtikanta on harvinaisempi, kuin kuusikulmakanta.
4.Väänninpäitä pikkuräikkään ja neliökantaruuvariin. Muunmuassa risti- ja talttapäisille ruuveille, kuusiokoloruuveille ja torx-kantaisille.
5.Sovitinpalalla neliökantaruuvariin tai pikkuräikkään sovitettavia väänninpäitä.
6.Pienen räikkävääntimen lyhyet hylsyt. Lyhyitä hylsyjä käytetään useimmiten, koska ne mahtuvat pienempiin rakoihin ja vääntövoima välittyy paremmin. Toisin kuin pitkät hylsyt, näillä ei yllä kovin syviin ahtaisiin kuoppiin.
7.Iso- ja pieni räikkäväännin. Räikkävääntimen akseli vastaa pyöritettäessä valittuun suuntaan ja pyörii tyhjää toiseen suuntaan. Suunta on vaihdettavissa vivusta, tämä nopeuttaa pulttien/muttereiden irroittamista/kiristämistä.
8.Nelikantaruuvain. Kuten ruuviväännin, mutta tähän on mahdollista vaihtaa erilaisia päitä vastaamaan työn alla olevaa ruuvia/pulttia/mutteria.
9.Tällä kohdalla on jatkovarret pieneen ja isoon räikkään, sekä ylhäällä T-väännin johon on helppo lisätä jatkovartta, jotta saadaan vääntövoimaa lisättyä. Alempana pienempi T-väännin.
10.Nivelvarsi isoon räikkään. Tätä, räikkää, ja sopivaa hylsyä hyödyntäen voidaan vääntää ahtaissa paikoissa ja vaikeissa kulmissa väännettävää kiinnikettä kiinni tai auki helpommin. Nivelvarsi vie jonkin verran vääntövoimaa.
11.Pihdit vasemmalta oikealle: "Ranskalaiset" pihdit, eli siirtoleukapihdit. Leukojen etäisyyttä voidaan säätää vastaamaan tartuttavaa kappaletta. Linjapihdit, ja kärkipihdit. Linjapihdit ovat hieman kompaktimmat, kuin siirtoleukapihdit, ja niissä on osa, jolla voi esimerkiksi kuoria johtoa, tai katkaista metallilankaa, vaikkakin johtojen kuorimiseen on myös olemassa erilliset pihdit. Kärkipihdit soveltuvat ahtaampiin koloihin ja esimerkiksi pienten sokkien irroittamiseen.
12.Kiintoavaimet. Kiintoavaimen toinen pää on avoin "listapää" ja toinen umpinainen kehä "lenkkipää". Eri kokoisia avaimia, joilla väännetään kuusikantakiinnikkeitä.
13.Eri kokoisia risti- ja tasakantaruuvivääntimiä. Tarkoitettu ruuvien irroittamiseen/kiinnittämiseen ja kiristämiseen/löysäämiseen. Tasakantavääntimiä voidaan hyödyntää myös väännätettäessä esimerkiksi muovikiinnikkeiden/liitinten klipsuja auki.
14.Valo- ja jännitekynä. Voidaan käyttää, kun selvitetään tuleeko johonkin kappaleeseen/johtoon/liittimeen sähköjännitettä. Kynä maadoitetaan ensin maadoitusjohdolla ja kokeillaan kärjellä mitattavaa pistettä, jos valo syttyy, niin jännitettä löytyy.

Asentajan opinnot: Tehtävä 4, Auton pesu

Tehtävänä on selostaa, miten auto pestään oikeaoppisesti. Tässä tapauksessa pesu, vahaus käsin ja sisäpesu. Välineitä tarvitaan: pesuainetta, pesusieni, vanteenpuhdistusharja, vannepesuaine, kuivainlasta, vahasieni, sekä vaha. Tässä tapauksessa aloitamme ruiskuttamalla pesuaineen auton ulkoisille pinnoille. Tämän jälkeen pesuaine huuhdotaan painepesurilla ylhäältä alaspäin. Seuraavaksi laitamme pesuainetta ämpäriin ja jatkamme sitä vedellä. Tämän jälkeen hierotaan autoa pesusienellä, joka on kastettu pesuaineseoksessa. Pesemme ensin noin kolmasosan auton pinta-alasta, eli käytännössä katon ja lasit. Sitten huuhdotaan, ettei pesuaine ehdi kuivua. Sitten auton kyljet, konepeitto ja takaluukku/lokasuojien ja ovien yläosat ja jälleen huuhtelu. Lopuksi alapuolelle jäävät alueet ja samalla vanteet pestään vannepesuharjalla ja vannepesuaineella. Myös pyöränkotelot huuhdellaan painepesurilla.
Seuraavaksi avataan auton ovet ja pestään ohjaamon tiivisteiden ulkopuolelle jäävät pinnat ja ovien pellit, jotka ovat oviverhoilujen ja tiivisteiden ulkopuolella, myös kynnyslistat.
Seuraavaksi auton pinnoilta pyyhitään enimmät vedet kuivainlastalla ja jätetään kuivumaan. Kun auton pinnat ovat kuivia, niin aloitamme vahauksen. Vahaa levitetään vahasienellä tehden pientä hierovaa pyörreliikettä, jotta vaha imeytyy hyvin maalipintojen/lamppujen/lasien päälle. Kannattaa levittää vahaa pienehkö alue kerrallaan, ja sitten vaha hierotaan kiillotusliinalla, kunnes vahaa ei näy enää pinnoilla. Tässä tulee ottaa huomioon, ettei pinnoille ole jäänyt likaa/kiviä, jotka voisi aiheuttaa vahinkoa pinnoille.
Sitten sisäpuhdistus. Kojelauta ja muut sisutan muoviseososat puhdistetaan käyttäen nukkaamatonta paperia, sekä sisäpuhdistuspesuainetta. Auto imuroidaan. Lasit pestään sisä- ja ulkopuolelta lasinpesuun tarkoitetulla aineella ja nukkaamattomalla paperilla seuraavasti: Suihkutetaan lasinpesuaine lasiin, jonka jälkeen pyyhitään nukkaamattomalla paperilla ja sitten vielä kiillotetaan puhtaalla nukkaamattomalla paperilla mahdolliset pesuainejäämät ja heijastumat laseista pois.
Huomioita & vaaran paikat: Lue pesuaineiden ja vahatuotteiden pakkausselosteet. Jotkut pesuaineet sisältävät ainesosia, jotka voivat olla haitallisia iholle ja silmille, eikä pesuaineita/niiden höyryjä tulisi mielellään hengittää. Myös painepesurin paine on otettava huomioon. Täytyy olla varovainen, ettei painepesurin paine kaada pesijää kumoon, tai auton maalipinta kärsi johtuen liiallisesta sumutuspaineesta. Pesuhallin lattia voi myös olla paikka paikoin liukas. Vältä veden liiallista joutumista hallintalaitteistoon/sisätiloihin.

Alla luokkatoverit pesuhallissa:


maanantai 21. syyskuuta 2015

Korvaavia etäopintoja: Bmw e21 etusikunvaimentimien vaihto.

Huomasin projektiautoni oikeanpuoleisen iskunvaimenninpatruunan vuotaneen nestettä. Päätin vaihtaa vaimenninpatruunat, jotta saan auton katsastuksesta läpi. Henkilöauton iskunvaimentimia tarkastellaan katsastuksessa tarkastamalla onko nestevuotoja havaittavissa iskunvaimennintolpissa ja vertailemalla iskunvaimentimien vaimennustehoa uudelta iskunvaimentimelta vaadittaviin arvoihin, sekä myös iskunvaimentimien keskenäistä vaimennuksen prosentuaalista eroa.
Aloitin työn tunkkaamalla auton oikean puoleisen eturenkaan ilmaan hallitunkilla. Tämän jälkeen irroitin oikeanpuoleisen etupyörän ja lisäsin etuakselipalkin alle puuparrun varmistukseksi, jos tunkki sattuisikin pettämään. Oikeaoppisemmin tässä olisi voinut käyttää kannatinpukkeja, joita ei käsipajaltani löytynyt.
Seuraavaksi irroitin jarrusatulan tolpasta:

Iskunvaimentimen vaihtamiseksi minun täytyi saada tolppa kokonaisuudessaan irti autosta. Tämän vuoksi täytyi irroittaa myös raidetangon ulompi reuna, sekä alatukivarren ulompi pää.
Alatukivarren kiinnitysmuttereissa oli hahlot sokille, jotka lukitsevat mutterin, jottei se pääsisi irtoamaan, vaikka se jostain syystä löystyisi. Sokat tulee irroittaa ennen kuin mutteri kierretään auki.
Mutterit lähtivät irti ihan kohtuullisesti ottaen huomioon, että alustan osien kiinnityspultit/mutterit ovat usein huomattavan tiukassa johtuen liasta ja kosteudesta, jolle alustan osat altistuvat.
Ongelmaksi tuntui muodostuvan, ettei raidetangon pään pinnapultti meinannut päästä irti sen kiinnitysreijästä tolpassa. Lopun viimein apu löytyi runsaasta voitelusta ja rautakangen verrattomasta vääntövoimasta.
Laitoin jousipuristimet hieman kiinni jousiin jo tolpan irroitusvaiheessa, jotta välttyisin yllättäviltä jännityspongahduksilta. Vielä piti irroittaa iskunvaimentimen yläpää moottoritilan puolelta.
Toisessa tolpassa jouduin käyttämään irti myös kallistuksenvakaajan kiinnityksen ja alatukivarren kokonaisuudessaan, koska tukivarsi oli sen verran tiukkaan hapettunut kiinni:
Seuraavaksi jousipuristimet asetettiin vastakkaisille puolen jousta toisiinsa nähden, jotta saatiin jousen tuottama työntövoima pois tolpan rakenteesta. Väänsin puristimia kiinni pulttipyssyn ja mutterin avuin. Kun jousi on puristettuna kasaan, niin tulee irroittaa iskunvaimentimen napamutteri tolpan yläpäästä, jotta iskunvaimennin pääsee irtoamaan tolpasta irrottaen samalla jousilautasen.
Seuraavaksi tuli irroittaa holkkimutteri puolessta välistä tolppaa (pituussuunnassa) Ja iskunvaimenninpatruuna saatiin ulos tolpasta. Sitten vain uusi patruuna paikoilleen. Tässä tapauksessa projekti hieman viivästyi, koska korvaavan iskunvaimentimen mukana ei tullut siihen sopivaa napamutteria, jonka sitten seuraavana päivänä kävin ostamassa. Tässä vaiheessa oli aikaakin jo vierähtänyt, koska käyttämäni jousipuristimet olivat hieman epäkäytännölliset.

Kasaaminen aikalailla päinvastaisessa järjestyksessä. Uusi patruuna paikoilleen, jousilautanen paikoilleen, holkkimutteri kiinni. Toimenpiteessä tulee katsoa, että jousen ylä- ja alapää asettuvat jousen päille tarkoitettuihin "kuoppiin"/uriin jousilautasissa.
Tolpan takaisin asennusvaiheessa kiinnitin ensin tolpan yläpään ja sitten alatukivarren sekä raidetangon pään.
Remppa oli onnistunut, sillä samaisena iltapäivänä sain kesäprojektiini hyväksytyn katsastuspäätöksen!!! Tällä projektin viimeistelyreissulla vaihdoin myös autooni tuulilasin, joka oli kiinnitetty kiilauratiivisterakennetta hyödyntäen, autoon tehtiin forte-puhdistuskäsittely moottorin öljynvaihdon yhteydessä, sisusta kasattiin loppuun (takapenkit, hattuhylly, osa lattiamattoa) ja lisäksi myös jarrut käytiin vielä kerran läpi ennen katsastusta, sekä nypin yhden sarjan vanhoja nastarenkaita, jotka vaihdettiin sitten autoon kesärenkaiksi katsastusta varten.

Asentajan opinnot, tehtävä 2

Tehtävänä havainnollistaa korjaamolla käytettäviä laitteita, niiden tarkoituksia ja mahdollisia riskitekijöitä.

1. Autonosturi: Autonosturi on yksi korjaamon perustyölaitteista. Autonosturin käyttö mahdollistaa paremman työergonomian, sillä asentajan ei tarvitse tällöin välttämättä työskennellä kyyryssä, polvillaan tai muuten huonossa asennossa. Alla kaksi erilaista nosturityyppiä:


Ylemmässä kuvassa auton korin ja autonosturin väliin on laitettu kumipalkit, jotta nosturin teräs ei pääse vahingoittamaan auton koria tunkkauspaikoista. Alemmassa kuvassa hieman erilainen nosturi. Molemmissa nostureissa nostotasoja voidaan säätää, jotta ne saadaan kohdistettua tunkkauspaikkoihin, jotka löytyvät Autodata-tietokannasta.
Käyttö: Korjaamollamme on seiniin kiinnitetyt käyttöyksiköt, josta nosturin tasoja voidaan nostaa tai laskea. Lisäksi käyttöyksiköstä löytyy päävirtakatkaisin ja hätäseis-painike.
Vaaran paikat & huomioita: Ensiarvoisen tärkeää autonosturia käytettäessä on, että auto on tukevasti nostotasojen päällä, ja ettei laskettaessa ole henkilöitä nostettavan ajoneuvon alla! Joskus ajan myötä korroosiota kokenut pelti saattaa taipua ajoneuvoa nostettaessa.

2. Vaihteistokevennin: Vaihteistokevennintä voidaan käyttää esimerkiksi helpoittamaan vaihdelaatikon irroitusta, tai kannattelemaan moottoria alhaaltapäin, jos moottorin kiinnitystä tarvii käyttää irti lisätilan saamiseksi huoltotyölle.
Käyttö: Vaihteistokevennin on hydraalinen laite. Sitä käytetään mekaanisesti painikkeista jalalla painamalla, tai nostamalla.
Vaaran paikat & huomioita: On syytä varmistaa, että vaihteistokeventimen kannatinosa on tukevasti tuettavaa tai nostettavaa kappaletta vasten. Vaihteistokeventimen ollessa käytössä, siihen törmäämistä tai tönäisemistä tulee varoa, koska on riski, että kappale pääsee putoamaan alaspäin, jos vaihteistokevennin heilahtaa tai "lipsahtaa" paikaltaan. Alla kuva vaihteistokeventimestä:
3.Pakokaasuimuri: Korjaamollamme on käytäntönä, että jos autoa käytetään hallissa, niin pakokaasuimurin letku tulee kiinnittää auton pakoputken päähän. Pakokaasuimurit toimivat hallissamme automaattisesti, eli kun letkun päässä oleva luukku avataan, imuri alkaa imemään pakokaasua letkun kautta. Letku kiinnittyy pakoputken päähän pikalukolla ja letku on letkukelassa, jolla saadaan vedettyä tarvittava määrä letkua ulos letkukelasta, ja lukittua kela, jotta letku pysyy paikoillaan.
Käyttötarkoitus: Pakokaasuimurin käyttötarkoitus on, että pakokaasun sisältämät epäpuhtaudet ja ihmiselle haitalliset kaasut ohjataan ulos hallista, jotta asentajan tai myöskään sivullisten henkilöiden elimistöön ei joudu haitallisia aineita.
Huomioita & vaaran paikat: Pakokaasuimuria käytettäessä tulee huomioida, että imuri lähtee varmasti päälle. Sen kuulee hurinasta, jonka imurin moottori aiheuttaa, sekä sen havaitsee myös ilmavirtauksesta kohti letkua.

Asentajan opinnot: Tehtävä 1

Tehtävänä auton tietojen etsiminen. Alla etsityt tiedot omasta autostani.

-Merkki: BMW
-Malli: 315
-Vuosimalli: 1982
-Moottorityyppi: M40B16, R4 Polttomoottori, Bensiini.
-Teho: 75hv
-Omapaino: 1010 Kg
-Kokonaispaino: 1440 Kg
-Rekisteritunnus ja alustanumero: Rekisteritunnus löytyy rekisterikilvestä ja alustanumero auton etukehikkoon kiinnitetystä tunnuslaatasta.